Persbericht: Movisie maakt woudlopersgids met infographics voor beleidsadviseurs.

Movisie maakt woudlopersgids met infographics voor beleidsadviseurs

Integraal werken aan informele zorg

Hoe krijg je als beleidsadviseur zaken binnen je gemeente geregeld die voor mantelzorgers belangrijk zijn? Met de nieuwe digitale Woudlopersgids informele zorg van Movisie kunnen beleidsmedewerkers informele zorg zich nu een weg banen door het woud van de mantelzorg. ‘De Woudlopersgids biedt handige overzichten en tools voor beleidsadviseurs die nieuw zijn in de informele zorg en voor meer ervaren collega’s die behoefte hebben aan diepgang’, vertelt Roos Scherpenzeel, senior adviseur informele zorg van Movisie. Samen met acht gemeentelijke beleidsmedewerkers informele zorg en de VNG heeft zij in het afgelopen jaar de Woudlopersgids ontwikkeld. ‘Nu is er een plek waar beleidsambtenaren handzame informatie kunnen vinden als zij mantelzorgers beter willen ondersteunen, de raad een motie heeft ingediend of de wethouder wat van hen verlangt.’

Infographics

De Woudlopersgids kan zowel door beginnende ambtenaren als meer ervaren collega’s worden gebruikt. Scherpenzeel: ‘De ene medewerker begint net en denkt: hoe kan ik mantelzorgers bereiken? Hoe kan ik mantelzorgers respijtzorg bieden? Een ander houdt zich bezig met complexere vragen die andere beleidsterreinen betreffen, zoals mantelzorgwoningen, parkeervergunningen en tegenprestaties vanuit de Participatiewet.’

De Woudlopersgids is voor beginners én gevorderden geschikt door zijn gelaagde informatieaanbod. Elk thema start met een aantrekkelijke infographic. Bij elk thema kun je doorklikken op verdiepende onderwerpen, zoals mantelzorg en GGZ, samenwerking met eerstelijnszorg, respijtzorg. ‘Je komt als vanzelf bij het webdossier met kennis, praktijkvoorbeelden en tools’, vertelt Scherpenzeel. Daarnaast kun je altijd advies vragen aan een van de adviseurs die erbij vermeld staan.

Kijk voor meer informatie op de website van Movisie: http://bit.ly/2i2M37t