NETWERKDAG VRIJWILLIGERSORGANISATIES 2018

Op zaterdag 8 september was Stichting Samen Onbeperkt met een aantal vrijwilligers aanwezig bij de netwerkdag Vrijwilligersorganisaties 2018 van de Gemeente Maastricht. Een dag waarin veertig vrijwilligersorganisaties samen ervaringen hebben uitgewisseld.

 

Hier werden wij na een kop koffie welkom geheten door de wethouder Zorg, Welzijn, Gezondheid en Diversiteit, mevrouw Mara de Graaf-van Haasen. Manu De Bruyn verzorgde daarna een inspirerende lezing over ‘groeien in creativiteit’. Hierin gaf ze tips en voorbeelden over hoe organisaties breder kunnen leren denken.

 

Daaropvolgend gaf de Gemeente Maastricht aan dat ze vrijwilligersbeleid in beweging willen blijven houden, om zo meer maatschappelijke meerwaarde te creëren.

 

Toen was het tijd om kennis te delen. Zeven organisaties, waaronder wij zelf, kregen de kans om te vertellen hoe wij bezig zijn met verandering binnen onze organisatie. Hier hebben wij verteld over hoe een vrijwilligersorganisatie de deuren kan openstellen voor vrijwilligers met een beperking en wat hiervoor nodig is.

 

Na al deze leerzame verhalen was het tijd voor een heerlijke BBQ!

 

Het was een geslaagde middag waarin wij veel geleerd hebben, ons netwerk hebben verbreed en waar we hopelijk de andere organisaties meer zicht hebben gegeven op hoe ze hun deuren kunnen openstellen voor vrijwilligers met een beperking.