REHACARE-beurs

REHACARE-beurs 

Van 26 tot en met 29 september vindt de REHACARE-beurs in Düsseldorf plaats. Een handelsbeurs voor mensen met een specifieke zorgbehoefte. De hele zorg- en revalidatiemarkt is hier aanwezig. Dit betekent dat iedereen met een zorgbehoefte een compleet aanbod krijgt van producten, diensten en informatie om hun leven zo zelfstandig en makkelijk als mogelijk te maken.

De beurs heeft een uitgebreid aanbod aan verschillende programma’s. Door het congres, de verschillende forums en themagebieden, is het is een platvorm voor informatieverzameling voor marktleiders en innovatieve nieuwkomers van producten en diensten. Ook is het de ideale plek voor sociale organisaties, zelfhulpgroepen en non-profit instellingen die gedetailleerde informatie willen ontvangen over ontwikkelingen, producten, diensten en trends. Daarnaast biedt het ook een platform om zakelijke contacten te leggen.

De beurs toont producten voor onder andere loophulpmiddelen: er is een CYBATHLON experience, een X REHACARE-forum, een Leben mit Pflege@home forum, een X Congres én de première van het M-Enabling forum.

Rolstoelen en loophulpmiddelen

Er zullen rond de 600 aanbieders aanwezig zijn met presentaties van rolstoelen, scootmobiels en loophulpmiddelen. Alle hulpmiddelen die mensen met een loopbeperking mobiel maakt en wat de mobiliteit van mensen op hoge leeftijd bevorderd en behoud.

Daarnaast zal er in hal 6 een autoshow zijn waarbij 50 ombouwers maatwerk voor bestuurders van auto’s met een mobiliteitsbeperking presenteren.

Er is ook een uitgebreid aanbod aan hulpmiddelen voor het alledaagse leven aanwezig. Het aanbod toont verzorgingshulpmiddelen en communicatiemiddelen voor mensen met een zichtbeperking en/of motorische beperking. Maar ook een grote hoeveelheid aan ideeën en producten voor barrièrevrij wonen, vrije tijd, reizen en een breed aanbod op het gebied van gehandicaptensport.

CYBATHLON Experience

De CYBATHLON-wedstrijd staat in het teken van het onderzoek, de ontwikkeling en vertaalslag van moderne assistentiesystemen. De wedstrijd laat zien hoe goed deze systemen mensen met een beperking nu al kunnen ondersteunen en wat ze in de toekomst moeten kunnen presteren om een brede acceptatie te creëren.

De virtuele wedstrijden op basis van besturing door hersenactiviteit, ofwel ‘Brain Computer Interface Races’, waarbij het erom gaat een Avatar via een ‘hersencomputer’ aan te sturen, bieden bezoekers een blik in de toekomst. Deze technologie zal in de toekomst mensen met tetraplegie helpen om apparatuur, zoals computers of rolstoelen aan te sturen.

Tijdens spannende show-wedstrijden nemen mensen met een lichamelijke beperking, ondersteund door technische assistentiesystemen, het tegen elkaar op. Ze moeten met behulp van rolstoelen en robot-exoskeletten hindernissen overwinnen. Dit jaar zal er ook een parcours zijn waarbij arm- en beenprotheses worden ingezet.

M-Enabling forum

Op donderdag 27 september zal tijdens REHACARE 2018 de première van het M-Enabling forum zijn. Dit forum met een begeleidende TableTop-tentoonstelling rond barrièrevrije digitale technologieën en omgevingen, wordt door E.J.Krause & Associates en The Global Initiative for Inclusive Information and Communication Technologies georganiseerd. Het forum biedt informatie over actuele juridische vraagstukken en richtlijnen. Aan de hand van voorbeelden wordt getoond, hoe mensen met een beperking en ouderen, van mobiele communicatietechnologieën en ondersteunende diensten kunnen profiteren.

Record-editie

De komende editie van REHACARE breekt alle records uit haar beurshistorie. Dit jaar zijn er een recordaantal internationale exposanten aanwezig (960 uit 40 landen) en is de tentoonstellingsoppervlakte aanzienlijk groter.

“Met de actueel beschikbare beurscijfers bereiken we historische hoogtes, zowel voor het aantal exposanten, de deelnemende landen, de verhuurde tentoonstellingsoppervlakte als de internationale deelnames. Ruim de helft van alle ondernemingen (57 procent) komt dit jaar uit het buitenland” laat Horst Giesen, Global Portfolio Director Health and Medical Technologies, van Messe Düsseldorf weten.

De vakbeurs is van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Entreekaarten voor de vakbeurs en het congres zijn in de online ticketshop verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie over de tickets en het programma op www.rehacare.de.