ALGEMEEN

STICHTING SAMEN ONBEPERKT

Stichting Samen Onbeperkt wil dat iedereen volwaardig kan meedoen in de samenleving. De stichting zet zich in voor de maatschappelijke participatie van mensen met een beperking of chronische ziekte. Zonder hulp of ondersteuning is het vaak moeilijk om de eigen kracht en talenten te ontdekken. De stichting helpt en ondersteund in deze zoektocht en ontwikkeling.

 

De stichting ondersteunt o.a. door het organiseren van verschillende activiteiten waar iedereen aan kan deelnemen. Dit zijn bijvoorbeeld activiteiten zoals ‘doe mee aan ICT’, ‘samen wandelen’, ‘onbeperkt culinair’ en ‘basistraining voor het Helpen van Mensen met een Handicap’.

 

De stichting staat op de Zwanenstraat 2 in Maastricht klaar voor iedereen die behoefte heeft aan hulp of informatie. 

 

 

 11.000STE WENS

 

Iedereen verdiend een moment van rust. Een moment waarin je kunt genieten van een mooi uitzicht, zilte zeelucht en het geluid van golven. Daarom heeft stichting Ambulance Wens een wens. De wens om voor 2019 een huis aan het strand te realiseren. Dit huis zorgt ervoor dat ook mensen met een beperking of een chronische ziekte even kunnen ontspannen en rust vinden.

Er is nog € 250.000.- nodig om dit doel te bereiken. Dit is heel veel geld, maar met dat geld kan de wens werkelijkheid worden. Stichting Ambulance Wens zet zich in om laatste wensen te vervullen. De teller van vervulde wensen staat momenteel op 11.350 wensen. Een huis aan het strand is de perfecte toevoeging.

 

Op dit moment weten steeds meer mensen Ambulance Wens te vinden, waardoor ook dit jaar weer meer mensen gratis hun laatste wens mogen vervullen. Ambulance Wens wordt ook in steeds meer landen overgenomen.  

In de volgende landen bestaat Ambulance wens al:

 

België: http://www.ambulancewens.be/

Duitsland: https://wuenschewagen.com/

Engeland: https://www.ambulancewishfoundation.org.uk/

Ecuador: https://www.facebook.com/FundacionAmbulanciaDeseo/

Israël: https://www.keshet-hamishalot.org.il/

Oostenrijk: https://www.facebook.com/wuenschewagensuedtirol/

Zweden: http://önskeambulansen.se/

Japan: https://www.negai.org/index.html

Brazilië : http://www.institutorope.com.br

Spanje: http://ambulanciadelultimodeseo.es/

 

Wilt u meehelpen het strandhuis en andere wensen werkelijkheid te maken? Dat kan met een kleine of grote donatie op NL61 RABO 0112924611 t.n.v. Stichting Ambulance Wens óf door middel van uw eigen actie. Denk bijvoorbeeld aan een statiegeldactie, sponsorloop, handwerkverkoop, bijna alles is mogelijk. Alle kleine bedragen helpen mee aan het waarmaken van deze wens.

 

PASSEND LEZEN

 

Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, hoeft dat niet te betekenen dat je niet meer kan genieten boeken. Met Passend Lezen krijg je toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken, in diverse leesvormen en collecties.

 

De collectie van Passend Lezen bestaat uit meer dan 75.000 gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Passend Lezen biedt ook een selectie van studie- en vakboeken aan. Dus voor iedereen wat wils. Aanvullend zijn er ruim 15.000 brailleboeken verkrijgbaar. Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik.

 

De collectie van Passend Lezen is zeer divers. Je kan daarom op de website van Pakkend Lezen audiobestanden vinden waarin de werkwijze wordt uitgelegd. Ook hebben ze een handleiding ontwikkeld die je kunt downloaden om alles rustig te kunnen lezen en te proberen. Deze handleiding wordt regelmatig herzien.

 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het uitproberen? 

Ga dan naar www.passendlezen.nl en ontdek of het iets voor jouw is.

 

 

2018 UN ABRAZA PARA LOS AMIGOS

Een terugblik op 2018 laat zien dat het een succesvol jaar was voor Un Abrazo para los Amigos. Er zijn veel indrukwekkende stappen gemaakt. Zo is het aantal kinderen dat met de steun van de organisatie goed gekleed en voorzijn is van materialen, gegroeid van 20 naar 34 kinderen. Daarnaast is de opbrengst van donaties, collectebussen en deelname aan markten gegroeid van €101.538.00 in 2017, naar €119.074,00. De steun die de amigos in Azul krijgen is geweldig. Zo staan er inmiddels al meer dan 100 collectebussen bij bedrijven en instellingen verspreid.

 

100% van de opbrengsten van de donaties van derden in 2018 gaat naar Argentinië. Hierdoor kan in 2019 Un Abrazo para los Amigos €130.000,00 besteden aan de verschillende doelen. Er gaat €50.000,00 naar de peuter-kleuterschool Jardin 901 en €50.000,00 naar Comedor Sol Real, waar de armste kinderen van Azul opgevangen en gevoed worden. Daarnaast gaat er €16.000,00 naar de kinderen die met de hulp van de organisatie naar school kunnen gaan en gaat er €14.000,00 naar aankoop van materialen voor het opknappen van diverse huizen.

 

Kijk voor meer informatie over de stichting, de kinderen, de gezinnen en de indrukwekkende projecten op www.abrazoamigos.nl. Voor het kijken van de film kan een afspraak gemaakt worden via 043-8519014.

 

Ook in 2019 kan Un Abrazo para los Amigos hulp gebruiken. 

Donaties kunnen overgemaakt worden op NL 66 ABNA0545 4284 32 t.n.v. Un Abrazo para los Amigos Banholt. 

Mede namens de keline amigos: muchas gracias/heel erg bedankt voor alle hulp.