ACTIVITEITEN

ACTIVITEITEN


Stichting Samen Onbeperkt organiseert diverse activiteiten om het ontplooien van mensen met een beperking of chronische ziekte te stimuleren. Dit zijn activiteiten zoals wandeltochten, creatieve middagen, netwerkmiddagen, excursies en sport & spel activiteiten. Iedereen verdient een toegankelijke omgeving waarin ze hun eigen krachten en talenten kunnen ontdekken.

TUIN OP HOOGTE

Mensen met een beperking kunnen er kennismaken met de natuur, milieu en duurzaamheid door middel van Tuin op Hoogte. Het initiatief Tuin op Hoogte is een project van Stichting Samen Onbeperkt. Er worden regelmatig workshops gegeven over het duurzaam kweken van bloemen, groenten en kruiden. Hoe groeien planten eigenlijk? Wat voor planten zijn er zoal en welke kun je wel en niet opeten?

 

Zelf groenten, fruit en kruiden kweken en ook nog zelf opeten, is tegenwoordig hip. Helaas is dit vaak niet toegankelijk voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De natuur zit immers vol onneembare hindernissen. Voor deze doelgroep is er nu een speciale tuin bedacht: een tuin op hoogte. Het is een toegankelijke tuin voor mensen met een rolstoel of rollator en visueel gehandicapten.

 

De deelnemers kunnen ook zelf aan de slag gaan met zaadjes uitzaaien, plantjes stekken en ompotten. De modeltuin is aangelegd in verhoogde bakken, zodat zij ook vanuit hun rolstoel in de grond kunnen wroeten. Intussen kan er gezellig worden gekletst over van alles en nog wat. Tuin op Hoogte is ook een ontmoetingsplek voor iedereen met een beperking of chronische ziekte.

 

Een dergelijke tuin vereist veel aanpassingen en extra voorzieningen, zoals bijvoorbeeld speciaal gereedschap voor mensen met een verminderde handfunctie. Er is een veilige omgeving nodig met verharde paden, stevige leuningen voor stoklopers en slechtzienden, voldoende verlichting en duidelijke oriëntatiepunten.

 

 

Iedere maandagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur vinden er activiteiten plaats in het kader van Tuin op Hoogte, Zwanenstraat 2.

 

 

 
 

CREATIEVE ACTIVITEITEN

“CREATIEF”

 

Een van de activiteiten die Stichting Samen Onbeperkt organiseert, zijn creatieve middagen. Tijdens deze middagen is iedereen lekker creatief bezig. Samen schilderen we, maken we sieraden, macramé, haken en kaarten.

Heeft u zelf ideeën voor creatieve activiteiten? Dan zijn die natuurlijk ook altijd welkom. Alles samen doen is belangrijk bij deze activiteiten. Het zijn gezellige middagen met een vrolijke en ontspannende sfeer, onder het genot van een kop koffie of thee.

Kom gerust een kijkje nemen!

Deze creatieve middagen vinden op de EVEN vrijdagmiddagen in de maand plaats in de Zwanenstraat 2 van 13.00 uur tot 16.00 uur.

 

“CARNAVALSAVOND”

 

Samen met De Tempeleers, Radar, Maasveld en Philadelphia organiseren wij een carnavalsavond voor mensen met een 

beperking op zaterdag 23 februari. Deze avond vindt plaats van 18.30 tot 22.30 op Severenplein 27 in Amby, Maastricht. 

Er zullen optredens zijn van Kartoesj, Suze en Larissa, Kelly van de Lump, Ziesjoem en Nick en Patrick. 

Entree tot deze avond is gratis!

 

 

Wil je je aanmelden? Dit kan vóór 10 februari door een mail te sturen naar samenonbeperkt@gmail.com.

 
 
 

“SAMEN ETEN”

 

Elke derde zondag van de maand wordt er een gezellige eetmiddag georganiseerd. Op deze middagen kan er genoten worden van lekker eten en goed gezelschap. Dit zijn de definitieve data van de middagen in 2019:

 

20 januari

17 februari

24 maart*

21 april

19 mei

23 juni*

15 september

20 oktober

17 november

15 december

*Dit is de vierde zondag van de maand

 

In de maanden juli en augustus worden er geen middagen georganiseerd, omdat dit vakantie maanden zijn.

 

 

Je kan je meteen voor het hele jaar aanmelden! Wanneer je je af wilt melden, kan dit tot één week van tevoren helemaal gratis.