TEAM MELDPUNT ZORG EN WELZIJN

PETER VREHEN

Peter Vrehen is een van de mensen die Stichting Samen Onbeperkt heeft opgericht. Peter was voorheen werkzaam bij de gemeente Maastricht, waar hij de voorgangers van de stichting ambtelijk ondersteunde. Een aantal jaar geleden heeft hij de overstap gemaakt naar vrijwilligers werk bij de stichting. Hij is voorzitter van de stichting en is een medewerker van het Meldpunt Zorg en Welzijn. Hij zorgt ervoor dat de stichting goed kan functioneren en verricht verschillende werkzaamheden bij de activiteiten en projecten. 


Zijn motivatie voor het vrijwilligerswerk komt voornamelijk voort uit zijn wil om samen met anderen te werken voor de belangen van mensen met een beperking. Daarnaast is het ontmoeten van anderen ook altijd een leuk onderdeel van zijn werk. Met de stichting en de 50 andere vrijwilligers, komt Peter op voor de belangen van anderen. Zo creëert hij samen met de andere vrijwilligers een toegankelijkere en tolerantere maatschappij. Voor hem is de stichting een plek om samen op te komen voor allerlei zaken die belangrijk zijn voor de positie van mensen met een beperking.

HELMA VAN DEN BROEK

Helma van den Broek is al sinds 2016 werkzaam bij Stichting Samen Onbeperkt. Ze is werkzaam als secretarieel medewerker en is via kennissen bij de stichting terecht gekomen. Ze wil graag mensen helpen met het zoeken naar een oplossing voor hun vragen en problemen.


Helma vindt het ontzettend belangrijk om iets voor iemand anders te kunnen betekenen en voelt zich daarom thuis binnen de stichting. De stichting maakt het mogelijk om mensen te ondersteunen, hulp aan te bieden en samenwerkingen te creëren. Dit is voor haar het belangrijkste.

LENIE STARMANS

Lenie Starmans werkt sinds 2016 bij Stichting Samen Onbeperkt en helpt iedere oneven week op donderdag bij het meldpunt van de stichting locatie VEGRO met het beantwoorden van vragen. Daarnaast is ze iedere even week op vrijdag actief als coördinator bijde activiteit creatief.


Ze is bij de stichting terecht gekomen door haar contact met Peter Vrehen via de raadsvergadering bij de gemeente Maastricht. Hier hadden ze samen een discussie over invaliden en mindervaliden. Ze heeft een passie voor het nuttig zijn voor anderen. De stichting betekent dan ook voor haar het nuttig zijn, met anderen in contact komen en de motivatie om naar buiten te moeten gaan. Ze hoopt dan ook dat anderen graag bij de stichting komen om op een laagdrempelige manier vragen te kunnen stellen en beantwoordt te krijgen.

JOHN STARMAS

John Starmans werkt al sinds 2016 voor Stichting Samen Onbeperkt. Hij is hier terecht gekomen door zijn contact met Peter Vrehen via de Gemeente Maastricht en zijn werk als belastingvrijwilliger bij Stichting Trajekt. Door zijn vrijwilligerswerk bij Stichting Trajekt, besloot hij dit ook voor Stichting Samen Onbeperkt te doen. Hij regelt vooral alle zaken rondom de belastingen voor de cliënten van de eerder genoemde stichtingen en geeft financieel advies, zorgt voor zorgverzekeringen en helpt bij het aanvragen van begeleiderspassen.


Hij wil graag mensen helpen met hun eventuele angst voor de belastingdienst, door ze te helpen en uit leg te geven. Hierdoor komt hij veel in contact met mensen en ziet hij dat niemand er alleen voor staat. Hij werkt graag voor de stichting omdat hij zo kan bijstaan met raad en daad voor mensen met een beperking, vooral met het begeleiden binnen de wirwar van de WMO en het helpen met de financiële mogelijkheden.

NOL VOS

Nol Vos is in 2015 begonnen als stagiaire bij de voorzitter van de Stichting Samen Onbeperkt, Peter Vrehen. Sindsdien helpt Nol Peter als persoonlijke assistent en ondersteund/begeleid hij activiteiten en werkzaamheden binnen de stichting.


Nol werkt graag als vrijwilliger bij de stichting, omdat hij zichzelf op deze manier persoonlijk kan ontwikkelen. Hij is door dit werk ontzettend gegroeid en krijgt veel voldoening door het helpen van andere mensen. De stichting biedt een hulpmiddel in dagbesteding. Door wijzer te worden in de sector zorg en welzijn kan hij hulp bieden aan anderen. Dit is volgens hem de kern van de stichting.

WILMA HORBACH

Wilma Horbach werkt sinds vrijwel het begin bij Stichting Samen Onbeperkt. Hiervoor was ze al als vrijwilliger werkzaam bij Stichting Gehandicapten Organisatie Meerssen. Hier werkte ze samen met Peter Vrehen en zo is ze bij deze stichting terecht gekomen. Binnen de stichting begeleid Wilma mensen bij het Meldpunt Zorg en Welzijn. Ze staat iedereen die langs komt te woord en help ze graag.


Wilma vindt het leuk om iets voor haar medemens te betekenen. Doordat ze zelf ervaring heeft met een handicap, wilt ze haar kennis en kunde inzetten om anderen te helpen. Stichting Samen Onbeperkt biedt haar een dagbesteding waar ze oprecht blij van wordt en ze vindt het fijn dat ze samen met haar collega’s zorgt voor een toegankelijk aanspreekpunt in Maastricht.

MIRANDA WIEGERS

Miranda Wiegers is al sinds 2010 bij Stichting Samen Onbeperkt werkzaam (voorheen Stichting Kompas Nederland). Miranda heeft een achtergrond als Engels vertaler en bijstandsconsulent/re-integratie-consulent. Ze werkte in 2009 al vaker met Peter Vrehen samen bij verschillende activiteiten. In 2010 is ze een dagdeel per week komen helpen met het ondersteunen van activiteiten. Nu werkt ze elke week rond de 15 uur enthousiast mee bij de stichting.


Miranda is een bestuurslid en medewerker van het Meldpunt Zorg en Welzijn. Hier werkt ze samen met collega’s aan verschillende zaken, schrijft ze bezwaarschriften en geeft ze advies en informatie over het Sociale Domein, toegankelijkheid in het algemeen en belangenbehartiging. Ook praat en denkt ze regelmatig mee met ambtenaren over het gemeentelijk beleid wat het Social domein betreft. Ze is namelijk door mensen met een fysieke beperking in Maastricht benoemd tot lid van de Integrale Adviescommissie Social Domein Maastricht. 


Miranda is grotendeels afhankelijk van een elektrische rolstoel en zet zich daarom graag in voor andere mensen met een beperking of ouderen om ze te vertegenwoordigen en te helpen. Ze voelt zich al vanaf het begin welkom bij de stichting en ziet dat iedereen in zijn waarde gelaten wordt. Stichting Samen Onbeperkt is voor haar de perfecte dagbesteding. Ze kan op deze manier haar kennis en kunde inzetten om andere mensen te helpen, terwijl ze gezellig samenwerkt met haar collega’s. De toegankelijkheid en ondersteuning voor iedereen is waar volgens haar de stichting voor staat.

ANJA CUSTERS

Anja Custers is vier jaar geleden bij Stichting Samen Onbeperkt terecht gekomen door een eigen hulpvraag. Toen ze zag wat de werkzaamheden van het meldpunt waren, wilde ze meteen zelf mee gaan helpen. Ze werkt sindsdien elke woensdag bij het Meldpunt Zorg en Welzijn en elke maandagmiddag bij de Tuin op hoogte.  Bij Tuin op hoogte is door de  deelnemers, Miranda met de groene vingers en de vrijwilligers veel groente en fruit geoogst. Samen hebben zij er al veel lekkere gerechten mee gemaakt.


Als vrijwilliger bij het meldpunt is Anja vooral bezig met het beantwoorden van hulpvragen, vooral omtrent situaties van cliënten die een levensbestendige, rolstoel toegankelijke woning nodig hebben en daarbij allerlei obstakels tegenkomen. Anja vindt het vooral belangrijk dat de cliënten de juiste, betaalbare woning krijgen die toegankelijk zijn. Het vrijwilligerswerk geeft haar veel voldoening. Stichting Samen Onbeperkt is een toegankelijke stichting waar Anja en de andere vrijwilligers voor iedereen de tijd nemen. Het werken met het team zou ze voor geen goud willen missen.