IMG_0734
P1030048
WERKGROEP BLINDEN- EN SLECHTZIENDEN

Wat doen wij samen?

Op de eerste plaats komen de groepen een keer per maand bij elkaar tijdens een middag. Allerlei onderwerpen komen ter sprake, zoals problemen, die iemand ondervindt, informatie over toegankelijkheid van gebouwen, infrastructuur, vervoer, etc. Ook leuke zaken komen ter sprake. Alles gebeurt op eigen initiatief en in volledige vrijblijvendheid.

Al meer dan tien jaar bestaat de eerste groep van blinden en slechtziende mensen onder de vlag van Stichting Samen Onbeperkt, SSO.

Aanvankelijk een kleine groep, maar geleidelijk uitgegroeid tot een groep van vijfentwintig mensen met een visuele beperking, al of niet met een auditieve beperking.

De groep is inmiddels gesplitst in een drietal kleinere groepjes. Hier hebben we bewust voor gekozen, met name voor het goed kunnen communiceren binnen de groepen.

Daarnaast vinden er uitstapjes plaats, zoals een wandeling, een bezoek aan een stad in de omgeving, een bezoek aan een museum, kortom alles wat door de leden naar voren wordt gebracht en goedgekeurd wordt door de meerderheid.

Een deel van de activiteiten wordt door de groep zelf gedaan, maar er zijn ook activiteiten die voor alle leden en hun partners worden georganiseerd. De partners spelen namelijk een grote rol in het dagelijkse leven van een persoon met een visuele beperking.

Wat is het doel?

Het doel is het stimuleren van alle zaken die je als visueel beperkte nog wel kunt uitvoeren en waarin je jouw plezier ondervindt.

Daarnaast het bevorderen van de zelfstandigheid en behouden en kunnen participeren binnen de samenleving.

Wanneer jij ook een visuele beperking hebt, wel of niet met een auditieve beperking en nieuwsgierig bent naar het functioneren van onze groep, neem dan contact op met:

Ria

Haesenriahaesen8@gmail.com

06 4444 4595

Paul

Hellebrekersp.hellebrekers@icloud.com

06 8354 1970