Peter Vrehen

Peter Vrehen is een van de oprichters van Stichting Samen Onbeperkt. Peter was voorhen werkzaam bij gemeente Maastricht, waar hij de voorgangers van de stichting ambtelijk ondersteunde. Een jaar geleden heeft hij de overstap gemaakt naar vrijwilliger bij de stichting. Hij is voorzitter van de stichting en is een medewerker van het Meldpunt Zorg en Welzijn. Hij zorgt ervoor dat de stichting goed kan functioneren en verricht verschillende bij de activiteiten en projecten. Zijn motivatie voor het vrijwilligerswerk komt voornamelijk voort uit zijn wil om
samen met anderen te werken voor de belangen van mensen met een beperking. Daarnaast is het ontmoeten van anderen ook altijd een leuk onderdeel van zijn werk. Met de stichting en de 50 andere vrijwilligers, komt Peter op voor de belangen van anderen. Zo creëert hij samen me de andere vrijwilligers een toegankelijkere en tolerantere maatschappij. Voor hem is de stichting een plek om samen op te komen voor allerlei zaken die belangrijk zijn voor de positie van met een beperking.

Helma van den Broek

Helma van den Broek is al sinds 2016 werkzaam bij Stichting Samen Onbeperkt. Ze is werkzaam als secretarieel medewerker en is via kennissen bij de stichting terecht gekomen. Ze wil graag mensen helpen met het zoeken naar een oplossing voor hun vragen en problemen.
Helma vindt het ontzettend belangrijk om iets voor iemand anders te kunnen betekenen en voelt zich daarom thuis binnen de stichting. De stichting maakt het mogelijk om mensen te ondersteunen, hulp aan te bieden en samenwerkingen te creëren. Dit is voor haar het belangrijkste.

Wiel Buijs

Wiel Buijs maakt al sinds de oprichting van de stichting deel uit van Stichting Samen Onbeperkt. Hij was voor de oprichting ook al 25 jaar betrokken bij de voorlopers van de stichting. Wiel is van oorsprong onderwijzer en vond het daarom leuk om mee te helpen met het scholenproject, die de gehandicaptenorganisatie toentertijd aan het ontwikkelen was. Momenteel is hij de coördinator van de stichting en ondersteund daarmee het bestuur en de vrijwilligers in alles wat belangrijk is voor de stichting. Hij ontwikkelt o.a. nieuw beleid, schrijft projectplannen, regelt de financiën en boekhouden, fondsenwerving en verzekeringen.
Daarnaast zorgt hij ervoor dat de stichting aan alle voorwaarden voldoet en goed en verantwoord kan functioneren. Zijn grootste motivatie voor het werk is het zien van geluk bij anderen. Een bijdrage leveren aan dit geluk door middel van zijn werk geeft hem een goed gevoel en zorgt ervoor dat hij het werk leuk vindt. Mensen kunnen bij de stichting, ongeacht hun beperking, meedoen met activiteiten en zichzelf ontwikkelen. Ze voelen zich hierdoor prettig bij de stichting. Wiel vindt het belangrijk om een cultuur in stand te houden, waarin het mogelijk is dat mensen zich goed en vrij voelen om te doen waar ze blij van worden.

Miranda Wiegers

Miranda Wiegers is al sinds 2010 bij Stichting Samen Onbeperkt werkzaam (voorheen Sichting Kompas Nederland). Miranda heeft een achtergrond als Engels vertaler en bijstandsconsulent/re-integratie-conculent. Ze werkt in 2009 al vaker met peter Vrehen samen bij verschillende activiteiten. Nu werkt ze elke week rond de 15 uur enthousiast mee bij de stichting. Miranda is bestuurslid en medewerker van het Meldpunt Zorg en Welzijn. Hier werkt ze samen met collega’s aan verschillende zaken, schrijft ze bezwaarschriften en geeft ze advies en informatie over het Sociale Domein, toegankelijkheid in het algemeen en belangenbehartiging. Ook praat en denkt ze regelmatig mee met ambtenaren over het gemeentelijk beleid wat het Social domein betreft.
Ze is namelijk door mensen met een fysieke beperking in Maastricht benoemd tot lid van de Integrale Adviescommissie Social Domein Maastricht. Miranda is grotendeels afhankelijk van een elektrische rolstoel en zet zich daarom graag in voor andere mensen met een beperking of ouderen om ze te vertegenwoordigen en te helpen. Ze voelt zich al vanaf het begin welkom bij de stichting en ziet dat iedereen in zijn waarde gelaten wordt. Stichting Samen Onbeperkt is voor haar de perfecte dagbesteding. Ze kan op deze manier haar kennis en kunde inzetten om andere mensen te helpen, terwijl ze gezellig samenwerkt met haar collega’s. De toegankelijkheid en ondersteuning voor iedereen is waar volgens haar de stichting voor staat.

Anja Custers

Anja Custers is vier jaar geleden bij Stichting Samen Onbeperkt terecht gekomen door een eigen hulpvraag. Toen ze zag wat de werkzaamheden van het meldpunt waren, wilde ze meteen zelf mee gaan helpen. Ze werkt sindsdien elke woensdag bij het Meldpunt Zorg en Welzijn en elke maandagmiddag bij Tuin op hoogte. Bij Tuin op hoogte is door de deelnemers, Miranda met de groene vingers en de vrijwilligers veel groente en fruit geoogst. Samen hebben zij er val veel lekkere gerechten mee gemaakt.
Als vrijwilliger bij het meldpunt is Anja vooral bezig met het beantwoorden van
hulpvragen, vooral omtrent situaties van clienten die een levensbestendige, rolstoel toegankelijke woning nodig hebben en daarbij allerlei obstakels tegenkomen. Anja vindt het vooral belangrijk dat de clienten de juiste, betaalbare woning krijgen die toegankelijk zijn. Het vrijwilligerswerk geeft haar veel voldoening. Stichting Samen Onbeperkt is een toegankelijke stichting waar Anja en de andere vrijwilligers voor iedereen de tijd nemen. Het werken met het team zou ze voor geen goud willen missen.

Paul Hellebrekers

Na mijn werkzaamheden als praktijk houdend fysiotherapeut en voortijdig beëindigen hiervan door een progressieve oogaandoening, ben ik mij gaan toeleggen op het zo zelfstandig mogelijk worden en zelfstandig blijven met mijn beperking. Het gevolg is, dat ik, ondanks mijn beperking volledig positief in het leven sta. ​
Mijn missie is iedereen met een beperking te enthousiasmeren om zo zelfstandig mogelijk te functioneren en te participeren in de maatschappij. Het is zo belangrijk te kijken naar de zaken die je wel nog kan. Mijn aandachtspunten zijn toegankelijkheid en vervoer.

Ria Haesen

Sinds 2002 werkzaam als vrijwilligster bij de voorganger van Stichting Samen Onbeperkt. Naast toegankelijkheid, waar ik mij op heb toegelegd, ben ik mij in een later stadium gaan bezighouden met administratieve taken. Daarnaast voerde ik, als bestuurslid, jaren,het secretariaat van een buurtplatform.
Een van mijn belangrijkste taken zie ik het bevorderen van de toegankelijkheid voor iedereen en dat in de breedste zin van het woord. Ook de inclusie zie ik als een speerpunt. Een positieve communicatie richting externe partijen, zie ik als essentieel.