verder lezen

Wmo, Wlz, pgb…

Duizelt het u soms van de afkortingen, voorzieningen en regelgeving? Hieronder leest u meer over verschillende thema’s en leggen wij u stap voor stap uit wat de mogelijkheden zijn. Ook persoonlijke onderwerpen zoals geldzaken en seksualiteit komen aan bod.

Wet Maatschappelijke ondersteuning


Hier leest u alles over de Wet maatschappelijk ondersteuning. Wat is het? Waarvoor kunt u terecht bij de Wmo? En hoe start u zelf een eerste aanvraag? Bij het Meldpunt kunt u altijd terecht voor vragen en advies.

Wonen


Een eigen plek om te wonen en te leven. Dat wil iedereen, maar is niet altijd vanzelfsprekend. Misschien kunt u door uw gezondheid of sociale problemen niet meer zonder hulp thuis wonen.

Geldzaken


Iedereen heeft te maken met geldzaken. Er zijn veel regelingen in Nederland. Of het nu gaat over huurtoeslag, belastingen, bijzondere bijstand of het sportfonds. Hieronder leest u meer over geldzaken.

Persoonsgebonden Budget


Een Persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag waarmee mensen met een beperking hun zorg kunnen inkopen.

Zorg


Meer informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vindt u op onze speciale pagina.

Vervoer

Het vervoer van A naar B is niet voor iedereen gemakkelijk. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om te reizen. Meer over vervoer leest u hier.

Werken


Werken is vaak een belangrijk onderdeel van ons leven. Maar het is niet voor iedereen altijd mogelijk. Hieronder leest u meer over arbeid en de mogelijkheden die er zijn.

Seksualiteit


Mensen met een beperking of chronische ziekte hebben ook seksuele gevoelens.

Punt Uit


Groep voor blinde- en slechtziende mensen Rondom het thema werk heeft Stichting Samen Onbeperkt het project Punt Uit! opgezet dat zich met name richt op beeldvorming.